Hoe werk ik?

Kunst op werk kindertekening

Tip: Een kindertekening hoeft niet duidelijk iets voor te stellen. Juist vrije vormen doen het goed voor een epoxy schilderij. Ook mogen het liever potlootlijnen zijn dan een volgekleurde tekening.

1. Kom eens langs

Omdat ik vaak in opdracht werk, vind ik persoonlijk contact heel belangrijk.

  • Heb je een bijzondere kindertekening of verhaal? Stuur mij een mailtje dan plannen we vrijblijvend een afspraak in om te kijken wat ik voor je kan doen.
  • Twijfel je over een kindertekening? Stuur de kindertekening(en) alsnog per mail zodat ik alvast een beeld heb. Daarna kunnen we een vrijblijvende afspraak maken om samen te filteren. Neem je de originele tekeningen tijdens deze afspraak mee?
  • Geen kindertekening? Geen probleem, plan een afspraak om onder begeleiding van mij een kindertekening te maken. Uiteraard is deze afspraak bedoeld om door je (klein-)kind, nichtje, neefje een tekening te laten maken. Deze tekening zal de basis zijn voor het epoxy schilderij.

Goed om alvast over na te denken:

  • Welk formaat en eventueel vorm schilderij wil je?
  • Welke functie krijgt het? Wordt het kunst aan de muur of een tafel of dienblad? Heb je al een tafel of dienblad staan, misschien kan ik deze wel beschilderen. Wel zo duurzaam.
  • In welke ruimte komt het epoxy schilderij?

2. Voorstel

Omdat ik iets heel persoonlijks verwerk en de ondergrond varieert van:

– Houten dienblad

– MDF of houten tafel

– MDV plaat voor een schilderij

Pas ik daar ook de prijs op aan. Wanneer ik de wensen duidelijk heb, maak ik een voorstel.  

Na akkoord op mijn voorstel komt het allerleukste. Ik ga voor jou aan de slag!

3. Proces

Houd rekening met een productie tijd. De verschillende lagen verf en lagen epoxy hebben tijd nodig om te drogen. De productietijd hangt ook af van de grootte of gedetaillieerdheid van het werk.

Geef het dus de tijd (en mij). Het eindresultaat zal een uniek product zijn wat je werkplek zoveel meer bijzonder maakt.

Heb je een  datum in gedachten? Graag even overleggen of dit haalbaar is.

4. Onthulling

Zodra het epoxy kunstwerk af is neem ik contact met je op voor het plannen van de onthulling van het epoxy schilderij!

Meer informatie over mijn werkwijze kun je nalezen in de algemene voorwaarden.

Graag maak ik ook vrij werk in mijn Atelier. Check mijn socials voor recent werk of wees welkom in mijn Atelier, wie weet staat er wat bij wat je aanspreekt.

 

Atelier Rijnsaterwoude

Materiaal

In de basis werk ik op hout en MDF. Afhankelijk of je het epoxy schilderij wilt ophangen of als tafel wilt gebruiken houd ik rekening met de dikte. Een houten dienblad koop ik kant en klaar. Ik werk met acrylverf en als laaste laklaag gebruik ik epoxy. Epoxy maakt het schilderij zo glad dat het op een glasplaat lijkt. Wel zo handig bij tafels en dienbladen. Bij ronde schilderijen werkt het als een soort lijst, de epoxy maakt het helemaal af. Goud is ook vrijwel onmisbaar in mijn schilderijen. Goudbladeren die zweven in de epoxy of hier en daar een goud accent aanzetten maakt alles tot een geheel. Zo probeer ik jou verhaal het allermooist tot zijn recht te laten komen.

Nog even op een rij: Hoe onstaat een epoxy schilderij?

van kindertekening naar kunst

Kindertekening

Je stuurt die ene bijzondere kindertekening en het verhaal erachter per mail. Of maak vrijblijvend een afspraak om de mogelijkheden te bespreken. 

Epoxy

Digitale schets

Soms maak ik een digitale schets, zodat ik een plan/compositie kan maken. Let wel; Een schets bepaald niet het eindresultaat. 

Kunst op werk Vera

Aan de slag

Een kindertekening is van zichzelf natuurlijk het allermooiste. Om daar een echt epoxy schilderij van te maken, daar wordt iedereen toch blij van?

kindertekening als kunstwerk

Eindresultaat

Een herinnering verpakt in kunst welke met de jaren alsmaar mooier zal worden. Tip: lijst de kindertekening in en hang deze naast het kunstwerk!